July 20 2015, 5.07 pm

It's kinda amazing to look at how people grow.
They're different, yet they're the same person.

Mackenzie Foy yang mula-mula keluar dalam Twilight: Breaking Dawn Part 1 sebagai Renesmee Cullen sangat-sangat kecik je badannya. Dan lihat perubahannya sebagai Cindy Perron dalam the Conjuring dan sebagai Murphy Cooper dalam Interstellar. Indeed, she's getting prettier. Heh.

Oh, dah berapa tahun dah berlalu. Kita semua pun sama-sama membesar, walaupun kita dah sampai limit secara fizikal. Tak boleh bertambah ketinggian, tapi boleh jadi makin lebar atau makin rendah.

Dan satu ketika nanti, kita pun makin tua. Secara fizikalnya, kita memang berbeza. tapi siapa kita pada hari ni akan tentukan siapa kita pada hari esok.

Mungkin, dulu kita yang rajin accident kat jalan ni yang berpesan kepada anak-anak kita supaya jangan merempit.
Mungkin, kita yang suka tayang rambut ni jugaklah yang berpesan kat kawan-kawan kita supaya berhijab.
Dan mungkin, kita yang hari ni akan hidup sebagai memori mereka pada kemudian hari.

Tinggalkan kenangan indah bersama mereka, selagi kita dapat bersama.
Didiklah mereka. Berikan kasih sayang secukupnya.
Sebab esok kita hanyalah memori mereka.

~nc~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...