WOOOPPS!! Jangan panik...
Baca sampai habes yer...

15 April 2011, Jumaat

Saya masuk kiosk FKE.
Waktu tu takde orang.
Saya buka kunci, dan pergi peti ais.
Ambil satu tin minuman.
Air biasa jer.
1 unit = RM 1.50 (tolong promote sekali. hahaha)
Hari Khamis tu saya jaga kedai, tapi puasa.
Tak dapat beli air sejuk tu.
Hari ni nak lepaskan kempunan.

Sambil berjalan pulang ke bilik, saya sedut air tu guna straw.
Saya minum tyme berdirilah, bukan time berjalan.
Apa hukum minum air sambil berdiri?
Jawapannya HARUS.
Takde ulama yang menyanggah hal ni.
Makan je yang kena duduk.

Sedap jugak minum air sejuk panas2 ni.


16 April 2011, Sabtu

Tekak kering.
Punca ~ xtahu.
Memang perit.
Saya teguk air sebanyak2nya.
Tak hilang jugak.
Dalam satu hari tu, saya masak air guna heater sebanyak 4 kali.
Memang haus.

Time nak tidur pun rasa haus jer.
Jam menunjukkan 11 malam.
Saya pun dah mengantuk.
So, saya try alternatif lain.
Pergi Azah (kedai serbaguna, 24 jam), dan beli aiskrim.
Bukan 1, tapi 2 batang.
Saya pun sumbat kedua2nya consecutively.
Malam tu cukup sejuk.

Saya pun dapat tidur dengan tenang....


17 April 2011, Ahad.

Tekak x kering lagi!
Alhamdulillah...
Saya boleh study dgn aman.

Dan pagi tu jugak saya kena INFLUENZA.
Mende tu?
Influenza ni, kalau tengok kamus, maknanya selesema.
Perkataan FLU diambil daripada INFLUENZA.

Ya Allah..
Sekali lagi, menyelusuri hari yang cukup merana.
Hidung tersumbat.
Hingus @ lendir @ mucus mengalir non-stop.

Aiskrim tu menjadi penawar dan racun pada masa yang sama...

Bila dah sakit, baru kita sedar yang kitaa juga manusia.
Sedangkan doktor pun boleh jatuh sakit.
Saya terkenang masa zaman saya kecik bila sakit.
Badan jadi lemah sangat.
Hembus nafas pun terasa habanya yang panas membakar rongga pernafasan.
Saya pernah termuntahkan ubat cecair warna pink ke lantai.
Kena marah dengan abah.
Abah paksa telan jugak, supaya saya cepat sembuh.

Malam tu jadi lagi serius.
Saya baru start makan ubat.
Nasib baik ada backup supply.
Ubat ni, kalau x salah, ubat yang saya ambil sewaktu minggu pertama kuliah sesi ni (2010/2011).
Bulan Julai tahun lepas.
Tapi ubatnya ok lagi.

Saya pun telan dan terus terlantar atas katil.


18 April 2011, Isnin.

Alhamdulillah berkurangan.
Tapi bila dah pagi sikit, encik Influenza kembali menyerang.
Awal2 pagi dah makan ubat selesema.
Confirm tumbang sebelum tengah hari.
Hari ni pun dah berapa round saya tidur.
Badan terasa lemah sangat.
Sekejap study, sekejap tidur.

Semoga cepat sembuh, wahai diri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...