18 Disember 2012, 1.33 pm

I still remember the first day I arrived in UTM.
Jumpa beberapa senior yang boleh buat kawan waktu MHS - Minggu Haluan Siswa.
Yang jugak ahli KRU dan Badar sendiri.
Seronok sangat ada geng satu kepala macam tu.
So, dalam group tu, saya la paling muda.

Tapi tu cerita 3 setengah tahun yang lepas.

Apa cerita diorang?

Ada yang dah kerja kat consultant oil and gas kat KL.
Ada kerja kat Penang. Jadi engineer jugak
Ada yang ambik master kat sini.
Ada yang jadi RA (Research Assistant) dan start kerja kat luar.
Ada yang sambung belajar kat MJIT kat UTM KL sana.
Ada jugak senior yang baru saya kenal selepas diorang grad.
Ada jugak yang satu zaman dengan saya, tapi dah habis belajar baru first time jumpa.
Ada yang tak dengar khabar berita. Lepas konvo memang tak dengar cerita.
Ada jugak yang dah kahwin. Erk? Kahwin?

"Dah nak keluar U ni, takde calon lagi ke?"
Tu je la soalan yang diorang tanya. Kurang asam betul...

Bab kahwin, saya tak mau cerita apaper.
Tapi diorang semua sihat je.
And I'm happy for them.

The thing is, lepas ni saya kena pilih jalan mana?

~selingan~
Sejak awal sem ni kan, bila jalan-jalan kat KTC, FKE, beli makanan kat P19, Arked K9,
mesti timbul sejenis "feeling".
 Terasa sayu yang teramat-amat sayu.
Rasa nak menangis.
Kenapa?
Tak tau.

But people don't cry without a good reason.

Dan bilangan hari yang tinggal kat planner pun makin tinggal sedikit.And I'm running out of time.

I'm gonna miss lots of thing here.
Pokok-pokok pinang kat tepi WCC. Kat tepi tempat jalan kaki tu.
Burung-burung yang selalu cari cacing kat padang belakang blok-blok siswi tu.
Setiap anak tangga yang saya daki sepanjang pusing-pusing kat setiap ceruk FKE.
Nasi ayam penyet bibik. Nasi kukus kedai sebelahnya. Western food tu pun.
Even air bandung dengan air sirap kat kedai depan tu.
And the crispy and spicy fried chicken yang selalu jadi brunch hari Sabtu sebab kedai lain tutup.
Nasi ayam P19 yang selalu beli before Maghrib kalau waktu tu dekat dengan FKE.

Mungkin senior-senior yang dah grad ni pun pernah rasa benda sama.
And I still have a semester left, InsyaAllah.

Natural Cure
1.55 pm, 18 Disember 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...