23 Disember 2012, 11.05 pm

Tak aci!!
Time study week je, satu wing kosong. KOSONG!!!
Malam-malam tu, lampu bilik saya je yang menyala.

Tadi ada jugak nampak bebearpa family datang ziarah anak diorang kat UTM ni.
Dan sepanjang saya kat UTM ni pun, family saya memang tak pernah jenguk.
Kecuali time hantar saya ke UTM, sekali masa first day tahun1 dan first day tahun 2.
Sejak abah tak ada, memang family saya tak jejak lagi tanah selatan.
Dan sejujurnya, memang timbul rasa cemburu.

*****

Study week atau study leave sepatutnya untuk STUDY.
Tapi minggu ni la lecturer mintak macam report dan assignment.
Kononnya nak prepare kan pelajar before entering da exam hall.
Tapi assignment tu satu bab je. Exam keluar 10 bab. Tak relevan.
Kepada lecturer kat IPT mana pun, tolonglah jangan seksa student sampai ganggu study week kami.
Nak jugak rehat sebenarnya. Otak tepu dengan macam-macam masalah.

Dan PSM saya, saya kena present Rabu ni. Sehari lepas cuti Krismas.
Slide pun tak buat lagi ni. Hee.
Dan projek saya, saya pun kupas detail kat sini lagi.
Lepas present nanti la saya bukak cerita ni.

Exam start 5 Januari. Sabtu minggu lagi satu.
Habis 16 Jan. Tapi ada HTGYE sampai 19 Jan.
So, saya balik lepas 19 Jan. Mungkin 19 Jan dah ada kat Klang malam tu.

Dan pergi ke satu lagi destinasi.
Yang tak pernah saya jejakkan kaki ke sana.
Yang jugak mungkin ubah hidup saya untuk beberapa tahun akan datang.
Wallahualam.
Kalau ada, adalah, Kalau takde, Dia lebih tahu.

Natural Cure
11.19 pm, 23 Disember 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...