March 15 2015, 12.00 am


Hari ni secara rasminya hari cuti pertama saya sejak kerja dekat plant baru.
Tak stop kerja sejak 16 Januari lepas.
Yang sedikit sebanyak membuatkan saya sedikit (banyak sebenarnya) letih dan bingung dengan environment.
"Eh, dah hari Isnin ke? La.. Cepatnya dah hari Sabtu..."
Saya pun dah lupa siapa saya sebenarnya sebelum ni.

Actually, Plant B dah ajar banyak benda tentang diri sendiri.
Macam mana kita kena jadi ketua dan pimpin semua orang.
Macam mana rasanya pikul tanggungjawab besar.
Belajar uruskan masa dan manusia.

So, plan cuti esok, pi Mid Valley je kut.
Singgah MPH. Cari novel dan bagi kat kawan tempat kerja.
Singgah Speedy (Rasanya ada kat sana). Nak cari DVD Big Hero 6.
Lepas tu dengar cerita ada Frozen 2 dengan sequel for Big Hero 6.
Dan antara filem yang saya tunggu ialah filem Bourne kelima, dan Matt Damon mungkin jadi Jason Bourne balik.
Watak Aaron Cross dalam Bourne Legacy mungkin takde dalam filem baru ni.
Can't wait!

Tu je la hidup saya time cuti.
Suka lepak sorang-sorang kat KL.
Lepas tu meronda dari satu tempat ke satu tempat.
Rindu jugak la sebenarnya sebab dah lama jugak la tak tinggal area KL/Selangor ni.
Sekejap ke utara. Sekejap selatan.
Tapi Klang tetap di hati saya la. Walaupun bandar ni tak la bersih mana dan orang lain panggil Klang ni sebagai Mini Jakarta sebab hari cutinya yang penuh dengan warga asing, saya tetap suka Klang.

~Natural Cure~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...