March 22 2015, 9.52 pm

Dari satu lagu bertukar ke lagu lain.
Saje je nak layan lagu-lagu lama yang berhabuk dalam folder tu.
Lagu yang saya simpan sejak zaman matrik sampai la ke zaman universiti .
Yang entah macam mana ada satu fail yang formatnya bukan MP3.

DSC_0142.MOV

"Ni format Nikon ni...."

Lepas double click, rupa-rupanya video yang saya curi-curi rakam time kat kolej kediaman dulu.
Senior-senior saya bertekak pasal kahwin. Heh.
Almaklumlah, tahun akhir. Darah manis semuanya.
Saya rasa saya tahun 2 masa tu. Tahun 2011.
Kami makan RFC yang diorang beli, dan makan bersila atas tikar kat bilik diorang.

Apa yang jadi dengan diorang semua sekarang ni, saya pun tak tahu.

Kadang-kadang, saya pun tertanya-tanya,
kenapa saya menghilang selama selama dua tahun ni.
Saya pun takde jawapan.

Mungkin sebab pernah terluka dan terasa hati dengan diorang.
Yang buat saya rasa saya dah takde siapa lagi untuk percaya.
Kecuali diri sendiri.

So, I left.

Pernah la jugak diorang cari saya sebenarnya.
Saya yang memilih untuk diamkan diri.
Entahlah.
Diorang pun ada life diorang.
Saya ada life saya sendiri.
And everyone's happy.
That's all.

Kepada abang-abang dan kakak-kakak tersayang,
saya sihat je selama saya menghilang ni.
Dan terima kasih sebab sudi temankan saya,
jadi teman berkongsi cerita,
susah dan senang waktu saya kat UTM dulu.

But, in case if you're looking for me someday,
just let me know, okay?
InsyaAllah saya ada.

Dan tolong rahsiakan identiti saya, okay?

~Natural Cure~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...