Tajuknya boleh jadi macam ni ~
"Spare! Strike! Longkang!"
Haha..

12 Jun 2011
Ahad

Hari ni shopping lagi.
Kali ni jalan2 kat Klang Parade.
Mama mintak saya pilih satu baju.

Kebanyakannya memang sangat tak berkenan.
Dan saya jatuh hati dengan dua pasang baju.
Baju warna hitam dan putih.
Dan baju putih dan hitam.
(ada beza ke?)
>>> Nat Cure sangat suka warna HITAM dan PUTIH ni.

Saya pergi fitting room, dan pilih baju hitam berlengan putih.

Cari baju jauh lebih senang daripada cari seluar.
Saiz ade je.


Lepas beli,mama nak cari handbag.
Saya, abang saya dan adik lelaki saya pusing2 area atas Klang Parade.
Dan masuk pusat bowling.
Setahu sayalah, kat bandar Klang, ini je pusat bowling yang ada.
(Sila betulkan kalau saya tersilap.)



Tapi kami tak mainlah.
Tengok je pun dah cukup seronok.

Mama pun beli handbag, dan kami pun berjalan ke Shah Alam.

i-City

Dalam perjalanan, dekat bulatan, ada lori ais terbalik.

orang tu buang ais tu ke rumput @ longkang.
jemur lama2 bawah matahari pun jadi air.

nota kaki:
~orang kita (bukan semualah)~
nampak duit syiling bertabur kat jalan, diorang kutip.
nampak beras bertabur kat jalan, diorang kutip.
tapi kalau air batu, memang x payah curilah.

bukan nak ajar mencuri, tapi tolong bersimpati terhadap mangsa.
bukannya kaut keuntungan daripada musibah.
itu bukan rezeki. itu bala.

sambung cerita....

Pergi Plaza Alam Sentral, Shah Alam.

Kat sana ada pusat bowling jugak.

Adik beradik saya main, kecuali saya.
Tak suka main bowling.
(tak suka bersukan sebenarnya. haha)

Saya duduk, dan main DSLR.











Kali terakhir (dan kali pertama!) main bowling ialah pada tahun 2007 (atau 2006).
Tak ingat mana satu.
Waktu tu, Pak Teh dan Mak Teh dan sepupu2 ajak main kat Klang Parade.
Pagi main bowling, petang tu pergi tuisyen.
Tu je la last main bowling.

Habis main, kami pun pulang ke Klang.
(Klang ni sebelah barat Shah Alam. Tak jauh mana pun.)

Masjid di Klang.


~ The End ~

p.s. Kami jumpa alat penimbang berat.
sekali timbang 20 sen je.
Saya pun timbang.

Turun 2 kg!!
Whoa!!
Sangat bahaya ye..
 Setiap kali duduk rumah, badan makin 'mengecil' dan 'nipis'.
Badan kurus menjadi kerempeng.
Kenapa?
Satu hari, kadang2 sekali je makan nasi.
Sekali tu maknanya satu senduk nasi.
(sangat jaga badan)
Waktu lain, saya isi perut dengan roti.
(Kat rumah memang saya jarang makan nasi.)

Belum bulan puasa dah 'ringan'.
Kalau puasa, boleh terapung kat udara agaknya.

Risau.
Sangat risau.
BMI makin hari makin lari.
Dan kekal menjadi individu "underweight".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...