April 2015 13, 8.56 pm

Bukak je internet kat rumah, mesej WhatssApp berjela-jela masuk.
(Saya berpegang kepada prinsip tak bukak internet kat tempat kerja.)
Selang seminit, mesej baru masuk.
Rupa-rupanya saya kena tarik dalam group untuk belikan hadiah untuk FM (Factory Manager) kami yang dah nak resign.

Best la kan.
Kita dah nak blah.
Tapi ada orang nak bagi hadiah untuk kita.
Waktu tu baru la kita tau yang orang lain pun sebenarnya sayangkan kita.
Walaupun belum tentu kita sayang diorang.

Saya baca mesej tu pun, terus teringat kat kawan-kawan lama yang dah lama saya tinggalkan.
Rasa rindu jugak nak guna Facebook.
Tapi beberapa bulan terakhir sebelum delete akaun FB tu pun sebenarnya saya dah tak pakai sangat pun FB tu.
Online memanjang, tapi takde siapa pun tegur.
So, I'm decided to take a step backward and let the world go with the flow.
Maybe saya manusia paling pelik kut kat negara ni yang takde akaun media sosial.
Tapi saya happy je.

And of course la rindu kepada teman-teman seperjuangan.
Dari zaman tadika sampai ke uniersiti.
Kita jumpa dengan ramai sangat manusia.
But in the end, we have to leave them.

*****

"Boss, saya rasa saya tak lama kut dalam industri ni."

"Kenapa?"

"Saya nak cuba benda lain. Saya tak berapa minat pun industri ni. Kerja sebab nak gaji je."

"Takpe. Masa saya fresh grad pun saya kerja je. Lepas dua tahun, saya cari tempat lain."

Sebenarnya, saya ada cita-cita sejak tamat zaman SPM. Saya teringin sangat nak masuk industri tu sejak dulu. tapi maybe sebab peredaran masa, minat saya pun berubah. Yang entah macam mana tiba-tiba rasa tergerak dan teruja sangat nak kejar balik mimpi zaman muda-muda dulu. Zaman sebelum saya kenal dunia.

"Saya nak join aviation."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...