April 19 2015, 10.03 pm

Sejak zaman sekolah rendah lagi saya dah kena branded as a doctor.
Sebab pakai cermin mata. Saya start pakai sejak darjah dua.
Antara semua rakan sekelas, muka saya paling nerd dan skema.
Saya memang ada masalah mata sejak sebelum masuk darjah satu lagi.
Being an alien in that school, everyone's keeps watching me.

Satu lagi alasan kenapa diorang panggil saya doktor,
sebab tulisan saya yang amat sukar dibaca.
Tapi saya boleh faham apa yang saya tulis.

Halfway through, minat saya sebenarnya engineering.
Maybe inspired by arwah abah kut.
And maybe sebab minat gila subjek Physics.
Saya pun selalu je betulkan apa-apa formula yang salah time cikgu menulis kat whiteboard.
Tapi kalau masuk kelas Bio, saya rasa dah tak berpijak kat dunia nyata lagi.
Memang tak boleh bawak la.
Nasib SPM dapat B3.
Itu pun dah kira tinggi dah tu.
Haha.

Saya rasa, zaman sekolah is the best time to explore new things,
and decide what we want to do the day after tomorrow.
Cuba belajar cari minat kita.
Then take a look at the career and opportunities.
Pilih nak masuk universiti mana, kolej mana, atau kerja lepas SPM.
Start kumpul duit, and build your empire with your own hand.

Masa muda ialah sesuatu yang dicemburui oleh mereka yang tidak memilikinya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...