7 April 2013, 12.41 am

Atas permintaan seorang sahabat, maka kisah ini ditulis.

Tu pun lepas jenuh kena hentam soalan bertubi-tubi
"Bila nak tulis novel?"

_prologue_

i ~ so_we_meet_again

"Shoot!!!"

Bola jingga yang digenggam itu diangkat melebihi paras bahu. Tangan kanannya menolak kuat bola tersebut, dan bola melayang-layang di atas udara. Tujuh pasang mata memerhati dari luar half court.

"Bam!" Bergegar basket di papan di hadapan. Mata mereka mencerun ke bawah melihat bola jatuh mengikut hukum graviti.

"Score!" jerit Vent sambil tersenyum.

"Gila kau! Kau makan apa hah?"

"Bernuolli." jawab Vent, selamba.

"Benda apa tu?"

"Bernuolli's principle."

Court tu sepi ala-ala background music cengkerik.

"Physics, Fluid Dynamics. Form 4." jawab Vent.

"Mangkuk kau! Tau la terer Fizik! Prince of Phycics kat sekolah ni pulak tu!"

"Mana ada.. Korang ni.."

"Nama pun Vent. Ada power boleh control angin agaknya."

"Wei.. Tu kan kuasa..."

"Dahlah.. Yang penting, he's back!!."


"Well, since this is our senior year, jom enjoy sepanjang tahun ni!"

"JOM!!!" jerit enam lagi suara.


Mereka bertujuh melangkah meninggalkan court.


Dari jauh, sepasang mata memerhatikan seorang daripada mereka.

"So we meet again."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...