22 Mac 2012, 29 Rabiulakhir 1433H
10.01 am



Hati berbunga-bunga!!!!

Boleh koyak kot otot pipi ni sebab dah takde ruang lagi nak senyum.

Seriously, I’M SMILING as wide as possible (or impossible). Bukan hari-hari orang lain dapat tengok saya senyum macam tu.

Muka memang confirm tengah merona merah. Bagai ditonyoh dengan segala macam pemerah pipi yang ada kat atas muka bumi ni, mengalahkan model Revlon dan Maybelline. Sejak bilalah aku pakai blusher ni…

Terasa haemoglobin dah dipam selaju-lajunya ke seluruh sepuluh trillion sel dalam badan. Nadi pun dah start ikut rentak drumbeat jantung. Entah apa jenis hormon pulak terhasil dari ‘tindak balas kimia’ ni. Rasa macam tengah terguling-guling dari puncak puncak balai cerapan sana sampailah ke sini.

Sila kawal badan anda wahai diri. Awak masih anak dara. Tak manis terguling-guling kat sini walaupun takde siapa nampak. Kena sentiasa control ayu dan sopan ala-ala perempuan Melayu terakhir di sebalik tirai. Takut takde lelaki nak masuk memiinang.

Haish, sejak bila aku jadi anak dara ni?

Tapi memang betullah kata orang.

Dalam hanya beberapa detik je, hadiah sekuntum senyuman yang kembang mekar daripada *orang yang paling kita sayang* dah cukup untuk buat kita hirup harumannya sepanjang hari.

Tak perlu seribu satu tanda tanya.
Tak perlu seribu satu perbendaharaan kata.
Tak perlu seribu satu buah cerita.
Tak perlu seribu satu luahan bicara.

Tiba-tiba mode jiwang!
I kan sentimental orangnya…

*orang yang paling kita sayang* = senior + sahabat + “stranger that is much much much closer than family” + “the one that always hear me out whenever I have problem and  I’m to shy-shy cat to express my feelings to other boys, afraid that they will branded me as too jiwang and sentimental and pandai dibuai perasaan” + “yang cukup suka menyakat dan agak sarkastikus mengalahkan tikus-tikus di sarkas” + ”always  call me budak, budak kecik, Adik, Dik, Nat Cure, NC”+ ”the only person that always call me ‘As’, other than my kaum kerabat” + kakak.

I have only one kakak in this world. So I’m kind of appreciate her presence and “kena jaga-jaga dia baik-baik, takut dia hilang satu hari nanti”. Apaper je la. So, this post is dedicated for you, the one that smile to me this morning and I’m just tersengih with mata membulat sebab over teruja. Tak sangka pulak boleh terserempak at that very time... Kikiki.

And thanks for always being a great kakak.

11.23 am, 22 Mac 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...