October 17 2015, 10.00 pm

Dah lama tak tulis panjang-panjang, kan?
Sebab malas sangat nak menaip, idea dalam kepala pun dibiar tak bertulis.
Lama-lama lupa.

So hari ni bukak cerita baru, iaitu rumah saya.

Antara yang unik tentang 'kampung halaman' saya ialah ia berada betul-betul di sempadan Klang dan Shah Alam.
Actually, Klang Sentral dan Setia Alam tu cuma dipisahkan dengan sebuah jalanraya dua hala:
Jalan untuk ke bandar Klang dan jalan ke pekan Meru.
Untuk kupon parking tiket, Klang Sentral under MPK dan Setia Alam pulak bawah MBSA.
So bila jalan-jalan dekat sini time weekdays, kena ada dua jenis kupon la.

Setia City Mall tu 5 minit je dari rumah saya.
Selalu pergi sana pun nak singgah MPH, Speedy atau tengok wayang.
And of course la barang kat sana mahal-mahal.
Tapi barang kat KL lagi mahal la.

Even sampai hari ni pun tak habis pusing lagi Setia Alam tu.
Dan nak masuk Shah Alam pun dekat je.
Masa kawasan perumahan saya dibuat, tempat ni tak membangun mana pun.
Kilang bersepah-sepah kat sini.
Harga rumah pun murah je waktu tu.
Tapi harga rumah sekarang, untuk dua tingkat, sekitar RM300 000.
Semuanya bermula dengan pembinaan kawasan Klang Sentral.
Oh, harga rumah kat Setia Alam tu, saya dengar ada yang sampai berjuta-juta ringgit.
Orang yang betul-betul kaya je mampu beli rumah kat sana.

Anyway, seronok la jugak duduk area sini.
Banyak kemudahan.
Dan saya tak tolak kemungkinan satu masa nanti mungkin akan ada komuter/lrt yang akan lalu sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...