September 7 2015, 2.53 pm



Sayang kepada anak tu satu perkara.

Sayang kepada pasangan, tu perkara yang berbeza.



Sekarang, saya lihat alam perkahwinan itu lain sangat dengan apa yang saya nampak ketika di menara gading dulu.

Bila dah ada anak dua tiga orang, bila lelaki menjadi ayah dan perempuan menjadi ibu, bila dua-dua dah sibuk dengan kerja dan sibuk mengurus anak-anak, kadang-kadang mereka berdua terlupa yang mereka adalah pasangan yang bercinta.

Mungkin cinta pudar di pertengahan jalan, tak semanis masa mula-mula kahwin dulu.

Dan mungkin ni jugak ini antara punca keretakan rumahtangga.

There's no more love in between.



At least, itu yang saya belajar hari ni.



*****



Kepada sahabat-sahabat yang mengenali saya,

saya memohon maaf kerana menghilangkan diri selama hampir dua tahun ni.

Ada beberapa perkara yang buat saya trauma dan fobia,

dan saya memilih untuk pergi membawa diri.



Saya tak rasa saya kuat untuk menoleh ke belakang.

Masa silam saya penuh dengan cerita.

Anggaplah saya sedang menekan butang reset and start all over.



Kepada awak, awak dan awak

yang ada hantar undangan perkahwinan,

mohon maaf tak dapat hadir, atas sebab yang saya dah tulis kat perenggan atas ni.

Ekceli, I'm happy that korang dah diijabkabulkan.

And happy juga sebab ada yang dah menimang cahaya mata.



Apa-apa pun, sambil menggalas tanggungjawab besar kepada keluarga dan agama,

jangan lupa untuk mencurahkan perasaan sayang kepada anak-anak,

dan juga jangan lupa untuk menyemai perasaan cinta kepada pasangan sepanjang perjalanan ke syurga..

Selain menjadi ibu dan bapa, kita akan tetap menjadi seorang isteri dan suami.


~N~






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...