September 26 2015, 12.33 am


But after the long calm, there are the beginnings of a stir.

The reunion at hand may bring joy, it may bring fear, but let us embrace whatever it brings.

For they are coming back.

At last the promise has been made.


*****
Sekadar mengisi ruang kosong kat blog ni setelah dua minggu menyepi. Haha. Actually, ilham nak menulis tu selalu je datang kat kepala. Alhamdulillah, saya dikurniakan jenis pemikiran yang suka bermonolog dan suka bertanya kepada diri, and maybe sebab tu blog saya selalu berisi. Saya tak nafikan benda-benda remeh macam macam ni la yang berkembang menjadi idea, yang akhirnya bertukar menjadi sebuah post atau entri. Time pergi kerja naik motor. Time pusing-pusing mesin sambil rekod suhu material. Time baring sebelah tangki menghadap langit. Time check TDS sampel air. Ilham tu ada je kat mana-mana.

Cuma dua minggu ni agak sibuk la. Tambah dengan perangai internet yang asyik meragam.

Antara benda yang saya terfikir akhir-akhir ni: apa aku nak buat lepas ni?

Lepas sekolah rendah, cari sekolah menengah. Lepas SPM, cari foundatian. Then cari universiti. Lepas grad, nak cari kerja. Lepas kerja, nak cari apa lagi? Hidup ni sekadar mencari dan terus mencari. Yang akhirnya saya pun tak tau nak ke mana.

But the great thing is, selain terus pandang depan, I think it is good kalau kita toleh belakang. Atau paling kurang pun, pandang side mirror. Tengok dah berapa jauh kita dah berjalan. Rasanya lagi best kut kalau ziarah balik tempat yang kita dah pernah pergi.

Yeah, I miss all of you.
Mungkin, masa untuk saya pulang tu akan tiba tak lama lagi.
Tapi saya sedar, saya takkan dapat lagi layanan yang sama macam dulu.
Rasa kekok antara saya dan korang semua tu mesti ada.

SK Sungai Udang. SMK Telok Gadong. Kolej Matrikulasi Kedah. Universiti Teknologi Malaysia.
Entah bila dapat jumpa korang balik.

~N~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...