3 November 2011
Habis kelas, balik bilik, packing-packing dan balik Klang.
Bas tiba 4.52 petang.
Tiket tulis 4.45 petang.
Agak awal.
Selalu lewat samapi 1 jam.

Tiba di Klang dalam 9 malam.
Solat di Klang Sentral, dan bertolak pulang.

And my vacation officially begins!


4 November 2011

pergi padang belakang rumah.
saje je nak jenguk padang.
Saya bukanlah kaki bola mahupun kaki sukan.
Tapi suka suasana padang hijau rumput + tanah merah.
Teringat memori zaman kecik2 dulu.
Banyak lecah.
Musim hujan.

5 November 2011
Makan Laici Kang kat gerai.
Dah lama tak makan kat luar sama-sama.
Disebabkan adik lelaki ambil SPM (which will be started next week),
so family kami x berjalan ke mana2.
Nak dia tumpukan betul2 kat exam.

Sayalah mangsa dalam cerita ni.
Family x berjalan, maka cuti ni cuma berjalan ke sekitar kawasan rumah.
No shopping. Nothing.

6 November 2011
Hari Raya Aidil Adha.

Solat sunat Aidil Adha.
Balik rumah, tukar baju casual.
Dan bertolak pulang ke Kapar, Klang, Selangor.

Dan sangat-sangat menantikan sepupu dan anak buah.




Dan kami pun melantak durian sebanyak-banyaknya.


7 November 2011

Mama buat bakso.
Seumur hidup tak pernah makan benda ni.
Mama masak rasanya macam daging burger.
Sebab benda ni memang daging.

Petang tu mama masak burger. Haha!
Orang-orang rumah kempunan nak burger.
Daging ada, roti takde.
So, saya dengan mama pun shopping.

Waktu shopping, terjumpa pulak kawan lama.
Saya tepuk bahu beliau dari belakang.

"Hei!!!"
Amir Zaki Ayob, ketua kelas masa Form 5 Setia SMK Telok Gadong 2007.
"I saw your pics in fb. STYLO!"
"Thanks bro!"
Kami seronok bersembang sampai terlupa nak guna bahasa Melayu.
Zaman sekolah takde pun speaking.

Anyway, it's good to meet old friends.
Sebaik-baik barang ialah barang baru, dan sebaik-baik sahabat ialah sahabat lama.

Mama masak burger.
Bakar roti.
Saya sapu mayonis, potong timun, sapu sos.

Makan "burger" dua kali sehari.

8 November 2011
Tak pergi mana-mana.
Berkurung dari pagi sampai petang dalam rumah.
Sebelum Asar teringat nak potong rambut yang panjang mencecah bahu.
selamat tinggal rambut panjang.

Adik-adik saya pun dah gilakan novel-novel Hlovate.
Adik lelaki baca Rooftop Rant.
Adik perempuan baca Contengan Jalanan.
Siapa-siapa belum pernah baca, cuba cari karya-karya Hlovate.

Dan masak burger lagi.
Haha...
Family kami makan burger hari-hari agaknya.




9 November 2011



Pulang ke UTM.
Pendeknya cuti kali ni.

Mohon maaf kerana entri yang tersangat pendek.
Saya bukan malas mengupdate, cuma terkejar-kejar masa nak menulis.
Rasa puaslah dapat update walaupun x banyak.

InsyaAllah saya ada kejutan untuk mingu-minggu akan datang.
November is my month, am I right?
Nantikan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...