May 18 2015, 10.02 am

Saya sendiri pun keliru dengan status saya.
Belajar 'sesudu' elektrik.
Kerja 'ditabur' dengan mekanikal.
Sekarang kena 'gaul' dengan kimia.
Hambik kau. Semua perasa ada.
Oh, sememangnya saya jurutera serba boleh.
(atau jurutera serba tak boleh! Warghh!)

Disebabkan environment kerja yang terlampau easy,
banyak duduk dari berdiri,
banyak menguap daripada berlari,
saya pun dah mula bosan dengan kerja ni.

"Kamu ni engineer. Bukannya supervisor. Kerja kamu kita lebih kepada management. Kerja-kerja supervisor ni lebih kepada taraf SRP dengan SPM."
Itulah pesan GM (General Manager) saya.
Yang entah kenapa, saya ada rasa tak puas hati kat situ.

Yang pasti, ini bukanlah apa yang saya cari selama ni.

Sekarang ni memang terasa nak di'transfer' ke department lain.
Saya rasa saya lebih sesuai buat kerja-kerja kasar la berbanding kerja duduk office ni.


Or maybe this is the right time to go....

Entah bila peluang nak datang landing depan pintu, saya pun  tak tahu.

Setiap bulan, saya simpan sikit gaji saya dan biarkan duit tu bertambah dari semasa ke semasa.
Mungkin, dengan duit simpanan tu, saya boleh pergi jauh dari sini.
Explore benda -benda baru.
Cari kebebasan untuk belajar.
Takde lagi sekatan dari pihak atasan.
Takde lagi darjat "engineer-supervisor".
Takde lagi rasa 'eksklusif' dengan kawan lain yang satu department.

Aku nak ubah semua ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...