9 November 2013, 1139 pm



Back then, Internet tak la popular macam hari ni.
I'm one of the few lucky student yang boleh pakai internet kat rumah.
Lucky sebab ada parents yang quite loaded
Loaded sebab antara saya dengan kawan-kawan lain, ada jugak yang takde PC kat rumah.
Tapi tak la kaya mana pun. Cumanya, nak makan tu ada la berisi jugak peti sejuknya.
Tak pernah lagi mana-mana orang dalam rumah ni yang kebuluran.

And lucky sebab kita duduk Malaysia.
Bukan Mesir, Syria , Palestin dan seumpamanya.

In term of information, selalunya saya lebih advance bab cari maklumat.
But mostly about 'dunia orang muda la'.
Anime. Manga. Videogames. Japanese songs. Korean songs.

Kami memang gila main Pokemon.
Daripada videogame kat Game Boy Advance emulator tu sampai ke Trading Card Game.
Waktu tu, Pokemon generasi III baru meletup lepas Pokemon Ruby & Sapphire masauk pasaran.
And I'm the one yang kepoci bukak cerita pasal Pokemon generasi IV.
The notable and my favourite is Lucario, as appeared in the 8th movie, after Destiny Deoxys.

Dulu, nak download lagu pun kena guna Limewire.
Kalau otai dengan internet ni tau kot pasal ni.
Maybe ada macam napster la jugak. I don't know. Never use Napster.
But the concept is almost like downloading Bittorent nowadays.
Tak pernah dengar pun pasal Mediafire, 4shared, Dropbox, and all that cloud storage stuffs.

I do read mangas at that time. I mean, through online scanlators.
I remember that I read about Naruto, when Sakura and Chiyo fight against Sasori.
And Gaara revived after Chiyo sacrificed herself.

For Korean drama, there's a lot.
Autumn in My Heart, Winter Sonata. Summer Scent. Spring Waltz.
But I do love Spring Waltz.
Lain-lain tak tengok sangat.
Next, we have Full House.Stairway to Heaven (LOVE THIS!!), Jewel in the Palace a.k.a. Dae Jang-Geum (but we called her Da Chang Jin), and the list goes on.

Japanese drama, tak tengok sangat.
But recently (about two years ago) I watched Beautiful Life.
I think it is the best J-Drama ever existed.
Yang hari ni punya semua merapu-rapu ceritanya.
But still better than most of Malay drama. Heh.

The first time I ever heard of the word BLOG is in 2007.
I was just ternganga bila dengar benda ni dalam kelas EST - English for Science and Technology.
Istilah ni terlampau asing dalam hidup saya.

Siapa sangka, I made my own blog three years later and UPDATED FREQUENTLY.
Ahaha.

Nak cerita apa ni sebenarnya?
Tarapapa. Saje nak mengisi lompong-lompong kosong kat blog ni.

Menulis tu satu ketagihan.
Once you write it gradually , it won't stop naturally.

And thamk you for reading.
Sekian.

~ nc ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...