20 April 2012, 6.33 am

Yes!!
Test dah habis, (baca: sangat bahagia!!)
Tidur lena jugak malam tadi.
Macam dah seminggu tak cukup tidur.
Satu minggu sampai dua kertas.Huhu..

Minggu lepas mid sem break - tapi fikir logiklah.
Mana ada orang bukak buku time cuti, kan?

Semester ni saya ambil 5 subjek 13 jam kredit.
Jadual pun Isnin-Rabu je. Khamis-Ahad cuti sepenuh masa.
Communication principle.
Electric Machine.
Engineering Science.
Third Year Specialized Lab.
Reading for Specific Purposes.

Engineering Science ada dua bahagian - Thermodynamics & Mechanics of Material.
Sebelum mid-sem break habiskan Thermo. Ada dua test untuk Thermo.
Malam tadi test yang kedua. Maknanya untuk selepas mid sem break ni ada dua test untuk Materials.
(1 sem = 4 test = takde final exam)

Lab pun ada final exam jugak.
Macam sem lepas, exam ni dijalankan waktu study week.
45 minit je kalau tak silap. Soalan objektif.

Reading for Specific purposes pun ada final exam.
(Tak semua elektif untuk English ada final exam)

Final exam draft 1:
7 Jun ~ Lab
8 Jun ~ P-om
10 Jun ~ EM
13 Jun ~ English
>> which means paper saya habis 13 Jun 2012.
Latihan Industri mula 18 Jun 2012.
Kami first batch yang kena habiskan 12 minggu LI (biasanya 10 minggu je)
>> semua kertas ni (kecuali English) start during study week.
= kami takde study week. huhu...

nota kaki:
tak sempat nak temankan keberadaan senior-senior tahun akhir sampai diorang habis final exam.
tahun lepas saya sempat jugaklah temankan abang-abang yang kempunan nak grad tu.
tahun ni ada Latihan Industri. terpaksa balik awal.



Kepada yang bakal graduate:
Sejak Minggu Haluan Siswa 2009 sampailah sekarang.
Dah tiga tahun kita kenal. Agak lama.
Seronok sebenarnya ada senior. Boleh tolong back-up bila kena buli. Juga kuat membuli. Haha.
Tak lupa kepada yang suka menyakat. (baca: kakak Nafisah)
Yang temankan saya waktu saya menangis.
Yang selalu tukar-tukar barang kat depan board KRU.
Yang bawak saya terjun ke alam blogging dan penulisan.
Yang ajar saya pasal penerbitan. Berlari-lari naik turun HEP nak dapatkan tandatangan orang atas.
Yang ajar saya tentang Photoshop dan alam multimedia, seterusnya fotografi.
Yang perkenalkan saya tentang DSLR.
Yang merajuk dengan saya sebab tak dapat kepingan gambar macam senior lain. Siapa suruh kak Umi tak datang program KRU dengan Badar? Lalala.

Mereka yang sabar mendengar hujah-hujah saya yang meraban-raban tu.
Tersepit dalam peperangan antara geng yang 'slow' dengan golongan 'pani'. (Haha)
Sama-sama menjerit bagi 'memeriahkan' dan 'meriuhkan' suasana blok S05.
Selalu bawak saya makan nasi kukus ayam atau ayam penyet sampai meleleh air mata kepedasan.
Bersila atas tikar, makan RFC. Dan pesta durian.
Bulatan usrah - walaupun agak huha.

Zaman sekolah dulu memang tak pernah bersenior.
I'm not good at talking. Bukan spesies mesra alam.
Terasa sangat kelainannya kat UTM ni.

For the first time, I feel alive after all these dead years.



Kenangan 24 September 2011



I know it's quite early, but I still wanna wish it.
Selamat menamatkan PSM yang dah macam hantu pegang parang kejar orang tu.
(kerja last minute. biasalah......)
Selamat menduduki final exam.
Selamat bergraduasi kepada semua mahasiswa/i tahun akhir.
Jangan extend tau!!!



I'm gonna miss ALL OF YOU....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...