8 Julai 2012

 8 Julai 2012, Ahad

The man that decided to change on the 12th hour dies on 11th.
~Lia~

Dear sis,
We met for a reason.
He guided me through you.
He made me decide
to change on the 10th hour.
Though the chances are that we’re never
going to meet again,
I thank you.
~Fend~

Antara Fender dengan warna-warna.
Antara muzik jalanan dengan jalan cari Tuhan.
Antara cari dia dengan Dia.
~Contengan Jalanan, Hlovate~




9 Julai 2012, Isnin
Pagi main kat ESP ~ Electrostatic Precipitator







Then pergi ulang-alik dari stor ke GF3.
Angkat breaker baru.
Isi dalam kotak = circuit breaker yang akan digantikan.
>>> kami tak belajar lagi pun pasal breaker kat UTM. Sem depan baru belajar.


~End of Day 16~

10 Julai 2012, Selasa
main-main kat Electrochlorination Plant.
Mari belajar Kimia.

NaCl + H2O + Energy --> NaOCl + H2

Air laut ada garam, kan?
NaCl = garam.
Dan air tu memang H2O.
Diorang nak hasilkan sodium hypochlorite dengan hydrogen gas.
Desalination la kalau dalam English.
Mungkin nak rendahkan tahap keasinan air laut untuk cooling.









~End of Day 17~

11 Julai 2012, Rabu
Masih kat Electrochlorination plant.
Hari ni diorang nak tanggalkan motor-motor yang dah rosak.





Ni motor yang dah rosak.
Pelan keseluruhan Electrochlorination Plant.













Petang tu pergi turun jeti lagi.
Tengok laut.
Diorang ambik hydraulic liquid.


















Dan entah siapa yang belanja KFC petang tu.
Memang kenyang gila.
~End of Day 18~

12 Julai 2012









~End of Day 19~

13 Julai 2012, Jumaat

Isnin depan ada WIT Convention peringkat KEV.
Bertanding dengan GF-GF lain.
GF3 hantar 5 group bertanding.

Saya pun tolong abang Lalat siapkan report diorang
Snap dan rakam video untuk diorang.
Abang lalat ni bahagian ADS - Ash Disposal Section.
Pagi tu saya pergi sootblower.















~End of Day 20~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...